shadow

För många som är intresserade av mobiltelefoni så har det nästan alltid funnits ”läckor”

0gizmiphone01[1]Sony Ericsson Pureness som läckte ut mer än ett halvår i förväg, även om det var ett superhemligt projekt även inom bolaget. Man kan såklart undra hur sådana läckor uppstår och skämta om det, men ibland överträffar verkligheten fantasin.

Det företag som har haft störst sekretess av alla och även lyckats hålla tätt är Apple. Men inte denna gång, en av Apples ingenjörer var tydligen ute på en bar och lyckades ”supa bort” ett fungerade exemplar av Iphone 4G! Det är redan enormt mycket diskussioner kring om det är den riktiga IPhone eller om det är en förfalskning. Vilket så klart är oerhört viktigt i sammanhanget.

Om den är äkta så betyder det att Apple har satsat alla korten på materialen, för man kan inte påstå att formgivningen varken är nydanande eller intressant. Det finns massor av produkter med liknande utseende. Det som är intressant och som kanske kan rädda designen är att ytorna, framförallt baksidan, är helt plana. Detta kan låta banalt, men det är mer eller mindre omöjligt att göra en helt plan yta i plast, det blir alltid oönskade defekter/ljusbrytningar i ytan vilket leder mig till att tro att de använder ett nytt material i bakdelen tex glas eller keramik. Detta kan skapa en kvalitetskänsla i handen som når tillräckligt högt!

Är den är falsk så är det däremot en riktigt bra bluff. Vad tror du?

Väg till fakta:  Vi har arbetat med liknande produkter och vet att en modell (vilket det måste vara om den är falsk) av den här kvaliteten kostar upp emot 100.000kr att göra. En dyr bluff. Men ganska billigt om man är ute efter enorm publicitet.

Det finns en tredje möjlighet också: Det är att den är äkta och att den ”glömdes”. Det är inte ovanligt att bolag vill skapa gratis marknadsföring på detta sätt, men Apple har aldrig gjort det tidigare, och det känns inte speciellt  ”Apple” att supa bort den på en bar.

Author

claes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *